GGD Rotterdam-Rijnmond waarschuwt voor vaccinatie-oplichters

GGD Rotterdam-Rijnmond slaat alarm omdat criminelen zich voordoen als werknemers van de gezondheidsdienst. Door een lek in het systeem van de GGD liggen persoonlijke gegevens van Nederlanders die op corona zijn getest op straat, zo ook van Rotterdammers, en daar maken oplichters misbruik van.

De criminelen die de gegevens van mensen die getest zijn in handen hebben, benaderen ze telefonisch of via de mail om om een afspraak te maken voor vaccinatie. Ouderen vanaf 85 jaar worden deze week namelijk benaderd om een vaccinatie-afspraak te maken. Soms staan de ‘medewerkers’ zelfs aan de deur om de afspraak in te plannen. Maar, de GGD doet dat natuurlijk niet op deze manier want ouderen krijgen een uitnodiging en moeten zelf een afspraak maken. Er wordt door de oplichters gevraagd om een bedrag over te maken maar niet te vergeten: de vaccinatie is gratis.

Twee mannen worden verdacht van het te koop aanbieden van persoonsgegevens uit de systemen die de GGD gebruikt voor coronatesten. Ze zijn afgelopen weekend aangehouden. Ben jij onlangs getest op corona en wil je inzage in of verwijdering van jouw gegevens uit de systemen van de GGD, neem dan contact op met de gezondheidsdienst.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat