Groene aanvoerdersband op de Euromast als hart onder de riem voor sport in Rotterdam tijdens corona

Sinds vrijdag is de Euromast verlicht door een groene band met het stadswapen ‘Sterker door Strijd’. Deze verlichte aanvoerdersband is een hart onder de riem en een symbool van dank aan iedereen die de sport dit jaar op de been hield. Het was dit jaar zeker niet altijd makkelijk voor iedereen en alles wat met sport te maken heeft. Zo konden we onze favoriete club niet aanmoedigen, we mochten in het weekend niet langs de zijlijn staan en onze eigen sporttas kon ook vaker wel dan niet in de kast blijven liggen. Toch zijn er dit afgelopen jaar in Rotterdam nog een heleboel prestaties geleverd wat betreft sport. Van energieke vrijwilligers en creatieve clubs, tot de ontwikkeling van een nieuwe sport. Wij waren er bij! 

Een nieuwe sport die ontstaan is in corona tijd, is de krachtsport ‘Weightball’. De Rotterdamse Archilino Mouline kon door corona niet naar de sportschool. Om toch te kunnen blijven sporten, bedacht hij samen met vrienden een manier om in beweging te blijven. Het overgooien met een zogenaamde ‘medicine ball’ werd zo goed ontvangen op social media, dat Archilino een aantal maanden later zijn sport groots kon introduceren in het Topsportcentrum Rotterdam. Bekijk hier hoe het Rotterdamse Weightball team de winst behaalden tegen jawel, Amsterdam:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/jkdi97SPy_E” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

We werden door alle maatregelen ook creatief. Op en af kon er geen publiek aanwezig zijn bij wedstrijden van sportclubs. Een groot gemis voor de sporters, fans en de club zelf. Sportclub Rotterdam Basketball bracht daarom alle wedstrijden tot in de huiskamer via een livestream. Van de aller kleinste junioren tot de professionals, ze waren aan te moedigen vanaf je bank thuis:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/U0IEYEhQ1XY” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Iemand die ondanks corona de club toch draaiende wist te houden met al haar dagelijkse wasjes, is Natalia. Ze begon als moeder langs de zijlijn, maar door haar enthousiasme en energie werd ze gevraagd voor het vrijwilligersteam. Zo wast ze nu dagelijks, met veel liefde, de kleding van zo’n 18 teams van Rijnmond Hoogvliet Sport. Bekijk de aflevering hier:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/H7ZAieB-nMA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Ook voor de jonge kickbokskampioen Driss Outmani is het een moeilijke tijd, maar hij geeft niet op. Hij koos ooit voor boksen en daar gaat hij nu vol voor. Ondanks corona trained hij toch hard door, om uiteindelijk een grote bokser te worden. Bekijk Driss zijn verhaal hier: 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/VELNnCX0c2s” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Het uitlichten van de Euromast is mogelijk gemaakt door Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport. De aanvoerdersband is ontworpen door kunstenaar Arno Coenen en maakt deel uit van ‘Omarm Rotterdam!’. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat