Groenteboer Rinus staat na petitie gewoon weer op zijn vertrouwde plek: “Het is geweldig!”

Groenteboer Rinus staat na petitie gewoon weer op zijn vertrouwde plek

Op de hoek van Jacob Catsstraat en de Zwart Janstraat in het Oude Noorden, staat Rinus al 31 jaar met zijn groente- en fruitkraam. Zijn vergunning was verjaard en de gemeente Rotterdam leek deze in eerste instantie niet te willen verlengen. Via een massaal ondertekende petitie kwam daar verandering in en kon Rinus dinsdag ‘gewoon’ weer open. 

De groentekraam is officieel van zijn schoonmoeder. Die is al 82 en staat dus niet meer zelf in de kraam. Voor de gemeente was dit reden om de vergunning niet te verlengen. Daarom besloten vaste klanten een petitie te starten.

Deze werd binnen no time door 1780 mensen ondertekend. “Echt geweldig, ik word er emotioneel van als ik eraan denk”, vertelt Rinus daarover. Dankzij deze petitie mag hij met zijn groente- en fruitkraam op zijn vaste plekje blijven staan.

Voorlopig niet met pensioen
“Ik ben even een paar dagen naar mijn pakhuis gegaan om vanuit daar te verkopen in verband met de sneeuw en gladheid. Vandaag sta ik er weer voor het eerst en ik word zo warm ontvangen. Iedereen zegt er wat over en feliciteert me”, vertelt Rinus enthousiast.

Zijn vergunning is verlengd tot in 2023, hoe het daarna loopt is nog niet duidelijk. Maar met pensioen gaan zit er voorlopig nog niet in. “Ben jij gek. En de hele dag niks doen zeker? Ik wil veel liever werken!”