Headis moet Rotterdam veroveren

Nu wordt er voornamelijk nog getafeltennist bij de stenen tafels in het Zuiderpark. Dat kan binnenkort veranderen, want de nieuwe sport Headis kan dan ook aan deze tafels worden gespeeld.

“Dit spel is ontstaan in Duitsland, door René Wegner. Hij wilde met vrienden een potje voetballen, maar het was druk op het veldje, toen besloten ze de bal naar elkaar over te koppen bij een tafeltennis tafel. Wegner is een sportwetenschapper en heeft een speciale bal ontwikkeld, die licht is zodat je geen hersenbeschadiging oploopt tijdens het koppen,” zo vertelt Michiel de Korte van Stichting Headis NL en nummer 200 op de wereldranglijst van Headis spelers. “Het eerste WK was in de achtertuin van Wegner, en nu is het een serieus evenement, zo snel kan het gaan.” De sport werd zondag gedemonstreerd in het Zuiderpark en jong en oud waren erg enthousiast. “Dit spel kent minder regels dan tafeltennis en dat maakt het een toegankelijke sport. De sport wordt trouwens ook gebruikt bij de training voor profvoetballers, want op deze manier leren ze diverse koptechnieken.

Mocht je het een keer willen uitproberen dan kun je onder meer 12 mei terecht bij de Womens EURO 2017 bij Excelsior/Sparta, 11 juni op het Schouwburgplein en elke dag in het Sportplaza Zuiderpark.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat