Heel het jaar zwemmen in Nesselande

In de zomer trekken veel Rotterdammers naar de Zevenhuizerplas om te genieten van het water en het strand. De rest van het jaar ligt dit recreatiegebied er verlaten bij. Om hier verandering in te brengen heeft het bewonersinitiatief werkgroep Zevenhuizerplas een vooruitstrevend plan gemaakt. 

In het plan zie je een een drijvende kade in een halve cirkel in de plas. Hierdoor wordt er een ruimte gecreëerd waar kinderen veilig kunnen spelen, want hier is het water maximaal 1.40 diep. En de kade zelf kan worden gebruikt voor wandelen en zonnebaden. 

Daar blijft het niet bij. In de kade komen twee verwarmde zwembaden: één voor volwassenen (50 m.) en één voor peuters (5 m. doorsnee). De baden laten water uit de plas binnenstromen, dat je voortdurend kunt verversen. Dit werkt op dezelfde manier als vloerverwarming.  

In de drijvende kade zijn zonnecollectoren verwerkt. Die verwarmen buizen met water, en die buizen verwarmen op hun beurt het water in het zwembad. Er wordt alleen zonne-energie toegevoegd. 

Dit plan is opgesteld na gesprekken met de buurtbewoners en gemaakt dankzij een crowdfundingsactie. De initiatiefnemers zijn nu op zoek naar een partij die een prototype hiervan kan ontwikkelen.