Hekken marathon nog steeds in de stad. ‘Niet ongebruikelijk’, zegt Stadsbeheer

Meerdere Rotterdammers hebben ze zien staan; de aan de zijkant geschoven borden en hekken van de marathon. Een week na het evenement zijn de bewegwijzeringsborden nog niet overal opgeruimd en dat roept vragen op op sociale media. Volgens Peter van Druten, woordvoerder van Stadsbeheer Rotterdam, is het niet heel vreemd: “Het kan na een evenement een week duren voor alles opgeruimd is.”

Het gaat om ‘verboden in te rijden’-hekken en borden met de teksten ‘Let op: evenement’ en ‘verboden te parkeren’. De dranghekken die langs de route stonden zijn wel weggehaald. Ruud van twitteraccount @beverwaardigheden.nl viel het vrijdagmiddag op. Tijdens zijn routes als buschauffeur op Zuid kwam hij op onder andere de Pascalweg en de Vaanweg de borden tegen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

BUKO Infrasupport, die de bewegwijzering plaatste, geeft aan dat de borden en hekken begin volgende week helemaal opgeruimd zijn.

Benieuwd hoe alle rommel opgeruimd wordt die de renners en supporters van de marathon achterlaten? Bekijk ons item van afgelopen zondag tijdens de 41ste editie van de Rotterdamse marathon.