“Het lijkt op een rap, maar dat is het zeker niet”

‘Ik hoorde last minute dat ik moest gaan schrijven op een thema en ik dacht: fack, dat red ik niet.’ Zo begon spoken word-artiest Bjorn Romy zijn workshop in de bibliotheek van Ommoord. Ter gelegenheid van de ‘Jongerenmaand’ worden allerlei activiteiten georganiseerd door Bibliotheek Rotterdam.
Rijmen, metaforen en ga zo naar door. “Het lijkt op een rap, maar dat is het zeker niet”, vertelt Bjorn. “Spoken word is zonder begeleiding van muziek. Ook al zie je vandaag de dag, dat sommige artiesten soms wel een viool laten spelen op de achtergrond.” De artiest ziet spoken word vooral als het voordragen van een literaire tekst, in de meest creatieve vorm.

De workshop werd niet druk bezocht, maar dat was geen probleem voor Bjorn. “Ik ben hiervoor gevraagd en dan ga ik er ook voor.” Deelneemster Doris de Weijer had zich vooraf ingeschreven en kwam hier met een duidelijk doel. “Ik heb altijd een passie gehad voor schrijven. Het is een soort uitlaatklep voor mij.” De spoken word-artiest was blij met de komst van Doris. “Ze is hier helemaal naartoe gekomen vanuit Schiebroek, dat noem ik passie.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat