Het maatjesproject koppelt statushouders aan Rotterdammers

Hossam kwam 1,5 jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland met zijn vrouw. Zij zijn door het maatjesproject van Vluchtelingenwerk gekoppeld aan lerares Inge. Zij helpt Hossam en zijn vrouw met van alles en ze is een social contact.

Inge betekent heel veel voor Hossam en zijn vrouw: “Ze helpt ons met het vertalen van brieven, de taal leren en nog veel meer”. Ze doen een hoop leuke dingen samen zoals Kinderdijk bezoeken. Inge is daarnaast ook een goede gids voor hen in Rotterdam. Hossam mist zijn land heel erg: “Ik ben verdrietig, omdat de oorlog mijn land kapot

heeft gemaakt. Ik wil weer terugkeren. De cultuur en dergelijke is moeilijk voor mij, maar ik kan weer lachen. Ik kan leven in een omgeving met vriendelijke mensen. Zoals Inge”.

Inge staat fulltime voor de klas, maar ze wilde daarnaast graag nog vrijwilligerswerk doen nadat ze beelden in de media had gezien: “Ik vond dat zo erg. Ik had het gevoel van: Kan ik iets doen? Ik ben gaan zoeken op internet. Via de site van Vluchtelingenwerk Rotterdam ben ik bij dit project terecht gekomen. Het gaat heel goed het contact. Het is heel gezellig. Hossam leert veel, maar ik leer ook veel. Bijvoorbeeld over een andere cultuur. Dat vind ik heel erg leuk”. Ze zijn dus echte maatjes van elkaar geworden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat