Het Ritme van de stad

De vroege uren van de stad. De stad wordt schoongemaakt, de kantoorgebouwen slapen, de stoplichten staan op knipperen en hier en daar een fietser. Bij de Starbucks halen de vers gedouchte hun eerste koffie en proberen de nachtvlinders hun ogen nog net open te houden. De ochtendrust wordt verstoort door het langsrijden van de eerste rumoerige tram. De haltes zijn bijna leeg en de enkele reiziger kijkt in stilte naar buiten. Terwijl het lichter en lichter wordt, begint de stad te stromen. Rotterdam wordt wakker.

Het Ritme van de Stad is een zoektocht in 3-delen naar het ritme in de stad Rotterdam. De serie is een ode aan de liefde voor het fenomeen De Stad in het algemeen. Geboren in de slaperige Achterhoek , fascineert de stad mij enorm. Hoewel ik al meer dan de helft van mijn leven in een grote stad woon, blijf ik mij verbazen over alles om me heen. Ik blijf een toeschouwer, een observeerder. In mijn ogen is iedere grote stad van iedereen. Iedereen heeft zijn eigen waarheid in hetzelfde decor. Wanneer je opgroeit in een gebied waar iedere dag op elkaar lijkt en waar de zondag nog een traditionele stilte kent, dan vormt de stad het caleidoscopisch raadsel van levens die parallel lopen.

Of je in New York, Parijs, Berlijn of Rotterdam bent, je vraagt je altijd af wat er allemaal gebeurt in het stedelijke monster: links wordt gebaard, rechts wordt de liefde bedreven, terwijl voor je iemand sterft, kotst, vloekt, dagdroomt of in zijn neus peutert. Het gaat over leven en dus kan het ook over jou gaan. Uiteindelijk maakt het niet uit waar je woont, we zijn allemaal mensen met dezelfde wensen en dingen en dat herkennen we meteen bij elkaar. Wanneer een stad 24 uur per dag blijft doordraaien, waar ligt dan het ritme? Laten we dan iedere traditionele vorm van ritme los?
 

Het Ritme van de stad is een filmische zoektocht naar de stad en haar gebruikers. Het is een kleine zoektocht door de stad, haar diversiteit, haar architectuur, haar bewoners, haar gewoontes, maar vooral haar unieke energie. De serie bestaat uit 3 delen die staan voor 24 uur in Rotterdam.

Het eerste deel laat het ontwaken en het op stoom komen van de stad zien tussen 06.00 uur en 14.00 uur.

 
Het tweede deel volgt de stad wanneer deze op stoom is van 14.00 uur tot 22.00 uur.

 
Het laatste deel, van 22.00 uur tot 06.00 uur, neemt de kijker mee de woelige nacht in tot in de vroege uren van de ochtend.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat