Hoe denken de Rotterdammers over het verdringen van vuurwerk uit de stad?

Het einde van 2019 is nabij! Na een jaar hard werken wil je het jaar natuurlijk zo feestelijk mogelijk afsluiten en daar hoort voor veel Rotterdammers vuurwerk bij. Waar we vorig jaar te maken hadden met vuurwerkvrije zones, zijn de regels omgegooid en hebben we dit jaar de vuurwerkzones. Hoe denken Rotterdammers over alle nieuwe regels rondom het afsteken van vuurwerk?

Vandaag zijn wij afgereisd naar Rijnhaven om het aan de Rotterdammers te vragen. Vorig jaar waren er vuurwerkvrije zones in de stad te vinden. Dit zijn gebieden waar je normaal gesproken geen vuurwerk mag afsteken. Dit jaar zijn de regels weer veranderd. Deze jaarwisseling zijn er in de stad meerdere vuurwerk-zones. Alleen op aangegeven plekken mag vuurwerk afgestoken worden tijdens Oud en Nieuw.

Onder de Rotterdammers zijn de meningen hierover verdeeld. De helft van de Rotterdammers vindt het beperken van vuurwerk niet kunnen. “Het afsteken van vuurwerk hoort echt in Rotterdam, het is toch een soort traditie geworden,” zegt een oudere man met een hond. De andere helft vindt het beperken en zelfs verbannen van het vuurwerk een goed idee. “Veel van het vuurwerk komt illegaal binnen en dat kan gevaarlijk zijn,” volgens een voorbijganger.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat