Hoe deze voormalige stagemanager rust vond als Chi Neng Qiqong meester

“Het trok me gewoon aan omdat het werkt,” vertelt Leen Steen over Chi Neng Qiqong. Hij begon met deze meditatieve bewegingsleer nadat hij een hartritmestoornis kreeg. Sindsdien gebruikt hij geen medicatie meer voor zijn hart en voelt hij zich 10 jaar jonger.

Leen heeft in zijn jongere jaren gewerkt bij verschillende poppodia zoals De Vlerk en Nighttown en Zero’s. Hij was stagemanager en begeleidde verschillende bandjes: “Ik heb hele leuke contacten opgedaan met allerlei muzikanten en best wel bekende mensen, dat is echt heel tof.” Er gaan wel wat geruchten rond dat Leen niet altijd eerlijk heeft gehandeld tegenover verschillende bandjes waar hij mee heeft samengewerkt. Daar wil hij verder niet op ingaan.

Door zijn hartritmestoornis kon Leen op een gegeven moment “geen poot meer voor de andere krijgen”. Een vriend van hem gaf les in Qiqong en hij besloot het een keer te proberen. “Ik dacht meteen ‘wauw, dit scheelt zoveel!”

Vijf jaar geleden begon Leen de Chi Neng Qiqong school Mu-Long . “Je maakt zachte bewegingen en je concentreert helemaal op die bewegingen, daardoor wordt je hoofd eigenlijk leger dan dat je krampachtig probeert aan niets te denken”, vertelt Leen over de bewegingsleer.