Hoera! Het is bijna weer vrouwendag: dit is wat er te doen is in Rotterdam

In Rotterdam staat op dinsdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, één ding centraal en dat is de Rotterdamse vrouw vieren. Met wandelingen, evenementen, concerten en manifestaties staat de stad dit jaar stil bij het thema ‘solidariteit’.

Vrouwendag Wandeling

Eén wandelroute, tien verhalen. Dat is het idee van de Internationale Vrouwendag Route door het centrum van Rotterdam. UDSRotterdam heeft de stadswandeling in het leven geroepen om de Rotterdamse vrouw te vieren. “De wandeling brengt je langs tien verhalen van ‘Rotterdames’, op tien verschillende plekken in de binnenstad”, legt UDS directrice Dominique van Elsacker uit. Bij elke stop kan er een QR-code gescand worden om zo het verhaal van een ‘Rotterdame’ te horen.

Zang, dans en toneel in theater In de Lugt

Wil je liever niet de deur uit om Internationale Vrouwendag te vieren? Geen probleem! De Rotterdamse organisatie Women Connected organiseert een vrouwendag via ZOOM. Zang, dans, theater; het komt allemaal voorbij en allemaal in het thema van vrouwendag. Wie wel de deur uit wilt, kan dinsdag aansluiten in theater In de Lugt in Rotterdam-Overschie. Daar zal met een groep vrouwen ook worden gedanst en gezongen.

Zowel de ZOOM-sessie als de bijeenkomst in theater In de Lugt zijn van 13.00 tot 15.00 uur.

Muziekgemeenschap vieren en vooroordelen doorbreken bij Codarts

Ook de muziekschool Codarts laat Internationale Vrouwendag niet aan zich voorbij gaan. Met een muzikaal evenement wil de muziekschool de muziekgemeenschap vieren en vooroordelen doorbreken. Ook is het voor Codarts belangrijk om stil te staan bij het nog altijd kleine aantal vrouwen in de muziekwereld.

Het evenement is dinsdag van 15.00 tot 20.30 uur in het Codarts gebouw WMDC aan de Pieter de Hoochweg 125.

Rotterdamse Vrouwenmanifestatie

Liever meedoen aan een manifestatie? Dat kan ook! Het 8 maart comité, waar Stichting Dona Daria onderdeel van is, organiseert zondag 6 maart de Rotterdamse Vrouwenmanifestatie en de Mars Stop Femicide. “Er is zo’n stijging in het geweld naar vrouwen toe de laatste jaren; daar moeten we wel aandacht aanbesteden”, aldus de stichting.

Om 13.30 uur begint de mars op het Stationsplein bij Rotterdam Centraal. Vanuit daar is er een looproute naar het Grotekerkplein, waar de manifestatie echt van start gaat. Met muziek, dans, kunst en eten wil de stichting zich verzetten tegen ongelijkheid.