Hoeveel ruimte is er nog voor evenementen?

Jaarlijks vinden in Rotterdam ongeveer 2000 kleinschalige en 65 grote evenementen plaats. Deze trekken, door de veelzijdigheid en diversiteit, een breed publiek en creëren een aangename, levendige sfeer in de stad.

Maar de evenementen hebben ook een grote invloed op de stad en haar bewoners, als het gaat om geluidsoverlast, veiligheid en gebruik van de buitenruimte. Zijn de lusten en de lasten nog in evenwicht met elkaar?

Onlangs is een herziening opgesteld in het evenementenbeleid van de gemeente Rotterdam. De belangrijkste verandering draait om hoe om te gaan met de beschikbare ruimte in de stad voor evenementen. Wij spraken verantwoordelijke wethouder, Said Kasmi (cultuur) en vroegen hem naar de belangrijkste wijzigingen in het beleid omtrent evenementen in de stad. “We hebben de laatste jaren gemerkt dat onze parken onder druk zijn komen te staan, en hebben daarom nu het beleid herzien omdat we een betere balans willen hebben tussen rust en reuring.”

Festivalorganisatoren Guus Dutrieux (van onder andere het Zomercarnaval en Rdam Unlimited) en Mark Rouwenhorst en Jasper Scholte (van onder andere Nacht van de Kaap en Boothstock) geven hun mening over dit locatiebeleid. Ook vroegen we Rotterdammers: “Meer of minder evenementen in de stad?”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter