Honderden fans overleven deelname aan Squid Game spel op Eendrachtsplein

Honderden fans van Squid Game zijn zondagmiddag op het Eendrachtsplein samengekomen om een van de spellen uit de razend populaire Netflix-serie te spelen. Kijkers van de Zuid-Koreaanse serie waagden zich aan ‘Red Light, Green Light’, waarbij ze alleen mogen bewegen als een pop zingt. Spoiler alert: De deelnemers van het spel in onze stad leven na deelname allemaal nog.

In de serie Squid Game krijgen honderden mensen die het geld hard nodig hebben een uitnodiging om mee te doen aan een toernooi met als prijs een enorm geldbedrag. Deze prijs kunnen de deelnemers winnen door mee te doen aan verschillende kinderspelen waaronder dus ‘Red Light, Green Light’ spel. Wie het in de populaire serie niet redt, moet dit bekopen met de dood. Op het Eendrachtsplein ging het er gelukkig minder hard aan toe, daar ging iedereen na afloop vrolijk naar huis. De winnaars van het spel kregen helaas geen enorm geldbedrag, maar wel een goodiebag.

Ook op andere plekken in onze stad wordt er stilgestaan bij de populaire Netflix-serie. Zo kan je bij restaurant SOJU aan de Witte de Withstraat meedoen aan de ‘Soju game X go to hell’. Een team van vier personen moet maar liefst 40 hete kipstukken eten zonder naar het toilet te gaan. Ook mogen de deelnemers tijdens het spel niets drinken. Geeft een deelnemer op? Dan moet het hele team soju, gedestilleerde Koreaanse drank, drinken.