Hoogvlieter Melaica moet 131 kilo powerliften voor kwalificatie Paralympische Spelen

Melaica Tuinfort

Vorig jaar maakten we een reportage over de Rotterdamse topsporter Melaica Tuinfort. De Hoogvlieter is een paralympisch powerlifter en won onder meer de bronzen medaille tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Toen we de reportage maakten in februari vorig jaar was nog niet bekend dat de Paralympische Spelen een jaar zouden worden uitgesteld. Ze was toen hard aan het trainen om zich daarvoor te kwalificeren.

We bellen vandaag met Melaica en treffen haar op Schiphol, ze staat op het punt om te vertrekken naar Dubai waar ze zich op woensdag 23 juni zal moeten kwalificeren voor de Paralympische Spelen, die in augustus plaatsvinden in Tokio. Het is de laatste kwalificatiewedstrijd en de laatste kans voor Malaica om zich te kwalificeren. “Ik moet 131 kilo drukken, als ik dat gedrukt heb is er geen ruimte voor discussie’’, aldus Melaica.

Goede kans
Ze voelt zich goed en geeft zichzelf een goede kans om kwalificatie te halen. Samen met coach Laurens Schouten vertrekt ze vandaag naar Dubai. Daarna volgen nog een aantal trainingen daar. Voor iets anders is geen tijd, ze is alleen met de wedstrijden bezig. Ze blijft in de bubbel zoals ze zelf zegt.

Vorig jaar maakten we dit portret van de sporter.