Houden Rotterdammers zich aan het verbod op samenscholing?

Rotterdammers mogen zich sinds deze week met maximaal drie personen op straat bevinden, om de verspreiding het coronavirus tegen te gaan. Hoewel de meeste Rotterdammers zich netjes aan de regels houden, zijn er op bepaalde plekken toch groepen mensen te vinden.

Vorige week gingen een hoop Rotterdammers nog naar parken en stranden, maar een samenscholing verbod voor meer dan drie mensen moet daar nu verandering in brengen. Op een aantal plekken zoals in het Zuiderpark, het Vroesenpark en op verschillende voetbalpleintjes zijn toch vaak groepjes te vinden. Op het skate gedeelte in Museumpark zijn er nog gewoon jongeren aan het skaten samen. “Er komt wel eens politie kijken, maar zij hebben nog geen bekeuring gegeven alleen een waarschuwing”, zegt een skater. De jongeren op het skatepark hebben heel de dag niks te doen en vervelen zich thuis, voor hun is samen skaten een afleiding en daarom riskeren ze dan maar een boete.

In de Rotterdamse parken zijn ook veel sporters actief. “Wij houden de 1,5 meter afstand niet bij elkaar aan, maar wel met andere mensen, want wij zijn huisgenoten”, zegt een sportkoppel. Een wandelaarster in het Zuiderpark vindt de boete hoog. “Veel jongeren gaan samen naar buiten op openbare plekken nu en die hebben niet veel geld om 400 euro te betalen”, zegt ze.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat