Huismeesters bekend en gewaardeerd in Prins Alexander

Bewoners in Prins Alexander zijn bekend met hun huismeesters, maken gebruik van hun inzet en meer dan de helft is al eens door hen geholpen. In Prins Alexander zijn er zeven huismeesters actief, van wie er vier in vaste woongebouwen werken en drie flexibel in Ommoord en Oosterflank.
De huismeesters geven aandacht, maken een praatje, informeren of er hulp nodig is, geven adviezen, helpen bij het invullen van formulieren en bevorderen het gemeenschapsgevoel in de wooncomplexen. Zij helpen om dingen op te tillen en hebben oog voor onderhoudsklusjes. Verder houden zij toezicht op de omgeving, bieden ze hulp na criminaliteit, en spreken zij ongewenste figuren aan. Met hulp van de huismeesters kunnen ouderen langer veilig zelfstandig blijven wonen.

Het blijkt dat 85 procent de huismeester kent, dat 59 procent al eens door hem of haar is geholpen en dat de meeste bewoners hulp krijgen op sociaal vlak en met klusjes in en rondom het huis (44 procent).

De huismeesters in de ouderenflats in Prins Alexander zijn de schakel tussen bewoners en gemeente op het gebied van veiligheid en sociale samenhang.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat