Iedereen kan bij opticien Bea in Zevenkamp terecht voor een praatje en een kopje koffie

Opticien Bea Bergenhenegouwen voorziet Zevenkamp niet alleen van nieuwe brillen, maar ze staat ook voor iedereen klaar die behoefte heeft aan een praatje. Ze speelt zeker in deze tijd een belangrijke rol in de wijk.

Bea werkte als zweminstructeur. Ze had drie baantjes, omdat er zo’n overschot was aan instructeurs. Iemand gaf haar de tip om aan de slag te gaan als opticien. Ze werd verliefd op het vak. Vooral de diversiteit aan werkzaamheden vindt ze leuk en het contact met mensen: “Ik ben echt een mensenmens. Ik zou echt vereenzamen als ik dit niet zou hebben.”

Bea is van nature een sociaal persoon en het ligt dan ook in haar natuur om met iedereen een praatje te maken. Dat weet de buurt en ze komen dan ook geregeld binnen voor een gesprekje en een kopje koffie. Eén van de buurtbewoners laat haar hond geregeld uit. Hij blijft vaak hangen voor een kopje koffie: “Op het moment dat je even in de shit zit of niet weet wat je er mee aanmoet dan hebben ze hier een woordje klaar, waardoor je weer op het goede pad geplaatst kan worden.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat