Iedereen welkom op vegan picknick in Vroesenpark

Nieuwe mensen ontmoeten en samen gezellig plantaardig eten en drinken, dat is het doel van de ‘vegan potluck’ deze zondagmiddag in het Vroesenpark in Rotterdam Noord. Er is één regel: alle meegebrachte hapjes zijn zonder vlees, zuivel of andere dierlijke producten.

Tamara van Vugt, van het Rotterdamse sieraden- en cateringbedrijfje Carrot&Kale, organiseert de picknick. Het is op 5 augustus namelijk jaarlijkse ‘vegan potluck day’, een initiatief van de landelijke vereniging voor veganisme. In allerlei steden organiseren initiatiefnemers zelf hun picknick op die dag. Ook in Rotterdam gebeurt dit al een paar jaar.

Een maand geleden zag Tamara dat er in Rotterdam nog niemand het initiatief genomen had. “Dus deed ik het maar”, lacht ze. “Een Potluck is een Amerikaans begrip, waarbij iedereen iets te eten meeneemt dat gezellig samen opgegeten wordt op een vooraf afgesproken locatie”, legt ze uit. “En een vegan potluck betekent dat de gerechtjes ook nog eens helemaal plantaardig zijn.”

“Iedereen is welkom om mee te eten, zolang je zelf ook iets mee neemt”, zegt Tamara. Sommigen koken graag, en komen met iets heel origineels, anderen komen met brood of chipjes. “Zelf gemaakt of zelf gekocht, het maakt niet uit, zolang het maar veganistisch is, zodat we alles zonder zorgen op kunnen scheppen. Het gaat vooral om het samenkomen en de gezelligheid.” Zelf neemt Tamara geroosterde tomaten en mexicaanse rijst mee.

Op het Facebook-evenement hebben ruim 130 mensen aangegeven dat ze interesse hebben om te komen. Maar hoeveel er om 15.30 uur aanschuiven, dat weet je nooit. Rotterdam heeft een grote vegan community, zegt Tamara. “Het leuke is: het maakt niet uit hoeveel mensen er komen. Zolang iedereen zich aan de spelregels houdt is er altijd genoeg en nooit te weinig.”

De picknick start om halfvier in de buurt van het Vroesenpaviljoen, op zondag 5 augustus. Aanmelden en meer informatie via het Facebook-evenement

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter