In de wijkraad met een missie

Marjan van Hoorn is een bekende van de Provenierswijk in Rotterdam-Noord. Ondanks een aantal succesvolle initiatieven in haar rugzak, wist Marjan niet zeker of zij zichzelf kanidaat zou stellen voor de wijkraad. Uiteindelijk wisten bewoners haar toch over te halen.

Marjan zet zich al jaren in voor haar buurt. Dit doet zij als vrijwilliger bij Bewonersvereniging Provenierswijk. Toch wilde zich in eerste instantie niet kandidaat stellen voor de wijkraad: “Ik ben een doener, ik wil dingen aanpakken. Gesprekken voeren en adviezen geven, ja.. Ik pak dingen gewoon liever meteen aan!” Toch besloot zij zich wel kandidaat te stellen: “Dit doe ik voor de mensen die niet direct zelf zich durven of kunnen inzetten voor hun deel van de wijk, om het voor hun op te pakken. Dit zijn toch wel de mensen die niet van oorsprong uit Nederland wonen, wel al lange tijd wonen maar nog slecht zijn in de Nederlandse taal.”

Eén van de mensen die Marjan heeft gesproken is Mohamed Boukharbach. Mohamed is al jaren de buurman van Marjan en kan het heel goed met haar vinden. Omdat Marjan jaren in Jordanië is geweest, spreekt ze een beetje Arabisch. “Marjan vroeg aan mij of ik het samen met haar wilde doen. Dat wilde ik wel!”, vertelt Mohamed. “Alleen kan ik het niet, want mijn Nederlands is niet goed genoeg”. De Marokkaanse gemeenschap in de Provenierswijk heeft alle vertrouwen in Marjan.

Marjan heeft als doel voor ogen om een verbindende factor te zijn voor heel de wijk. Zo wil zij voetbalveldjes mooier en veiliger maken en de Hultuin die onder water staat opknappen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat