In het stadsklooster in de Prinsekerk in Noord ontsnap je aan de drukte van de stad

Auto’s, mobiele telefoons, tikkende klokken, huilende baby’s en ga nog maar even door. Het leven in de stad kan overweldigend zijn. In de Prinsekerk in Rotterdam Noord zit het stadsklooster. Een plek waar je tot rust en bezinning kan komen, om even aan de drukte van het leven te ontkomen en dichter bij God te komen.

Een aantal keer per week kan iedereen hier terecht. Er wordt uit de bijbel gelezen, muziek gemaakt, maar er is vooral veel stilte. ‘Met die stilte kan ik echt even rust pakken. Voor mijn werk ga ik naar het stadsklooster. Zo kom ik dichterbij mezelf en dichterbij God,’ vertelt één van de aanwezigen.

Tijdens de dienst zelf hangt er een prettige sfeer. Mensen uit alle hoeken van het leven komen bij één. ‘Iedereen is welkom en het kan wat ons betreft niet druk genoeg worden,’ vertelt de dominee.

Of er in de toekomst nog andere activiteiten te doen zijn in de Prinsekerk is nog niet zeker: ‘Wellicht starten we wel een bierbrouwerij of gaan we op tripjes naar kloosters door het land,’ vertelt de dominee.