Interieur Assman Herenkapper in Noord al 80 jaar hetzelfde

Het interieur van Assman Herenkapper in Noord is al tientallen jaren hetzelfde. De huidige eigenaar Aad Assman heeft sinds hij de zaak van de vorige eigenaar heeft overgenomen, bijna niets meer aangepast.

“Ik heb hier een kleine dertien jaar in loondienst gezeten, toen heb ik de zaak overgenomen van de voormalig eigenaar: meneer Pleunen”, zegt Assman, “dat is alweer een paar daagjes geleden hoor, zo’n 33 jaar ongeveer”. In de tussentijd is er op een set nieuwe spiegels en de Sparta-ornamenten aan de muur vrijwel niets veranderd.

In de kapperszaak is de tijdsgeest van de jaren dat het begon nog altijd goed te zien. Authentieke scheermessen, een kapperspaal en strak ingevette coupes prijkend op vintage reclameposters voor pomade. “Dat is iets wat echt een kapperszaak is, wat uitstraling houdt, en wat een karakter heeft waar je niet omheen kan”. zegt Assman.

Zijn collega Norbert van der Wil, waar Aad in deeltijd de zaak mee draaiende houdt, kon er ook niet omheen. Hij kwam al in de zaak toen hij vier was. “Op een gegeven moment ben je hier dan gaan werken, dus dit zaakje heeft altijd wel een beetje getrokken”, zegt van der Wil, “het leukste aan dit werk is het scheren; je krijgt daar nog de grootste vent mee stil”. Dat is met een scheermes op de keel ook zeker niet verrassend, grapt Aad.

Op de vraag hoe lang Assman de zaak nog draaiende wil houden reageert hij nuchter. “Ik kom hier elke dag nog met veel plezier en blijf het doen zolang ik kan.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat