Internationale studenten verhuizen van Boompjes naar Stadhuisplein

Omdat de verbouwing van het kantoorpand aan het Stadhuisplein uitliep, zijn tientallen internationale studenten van het Erasmus University College tijdelijk gehuisvest in een slaapschip aan de Boompjes. Op 20 oktober verhuizen deze studenten naar het vasteland.
Slaapschepen worden, volgens uitbater Mark Jongedijk, buiten het vakantieseizoen wel vaker gebruikt voor tijdelijke huisvesting. Toen de Rotterdamse projectontwikkelaar van studentencompex Lucia aan het Stadhuisplein vertraging opliep, werd Mark gevraagd om een slaapschip in Rotterdam aan te meren. Tientallen internationale studenten zijn hun studietijd in Nederland dus gestart op een boot.

Nyasha en Holly, beide uit Zimbabwe, hebben een mooie tijd op het schip gehad. Het was even wennen, maar het heeft veel sociale contacten opgeleverd. En ze hebben een ervaring die ze nooit zullen vergeten!
Dean Maarten Frens laat ook nog weten dat het idee van een studentenschip niet nieuw is: “Wist je dat de eerste studenten van de faculteit geneeskunde, zo’n 100 jaar geleden, ook al op een boot sliepen? Alleen die lag toen bij waar nu de Euromast staat.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat