Iraanse Arash krijgt Nederlandse les in restaurant Kaapse Maria

De Iraanse Arash woont nu bijna twee jaar in Nederland. Sinds een tijdje volgt hij Nederlandse lessen, aangeboden door de organisatie WelnU. Deze organisatie wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Het idee voor de organisatie is ontstaan in Utrecht, vertelt bestuurslid Zora van Rooij. Volgens haar was er eigenlijk te weinig aanbod in Nederlandse les voor vluchtelingen. Sinds de start van de organisatie in 2015 zijn er zoveel mensen op afgekomen, dat de organisatie zich nu ook in Rotterdam heeft gevestigd.

Arash was er vanaf een van de eerste Nederlandse lessen georganiseerd door WelnU in Rotterdam bij. Hij is erg enthousiast en leergierig – iets wat hem soms wel eens tegen kan werken, vertelt zijn docent Julia Bouhuis. Hij wil dan zo graag iets snel onder de knie krijgen, dat het hem echt frustreert wanneer het niet lukt.

De organisatie benadrukt dat de lessen voor zowel vrijwilligers als cursisten volledig vrijblijvend zijn. Bestuurslid Fleur van der Tholen zegt hierover: “We vinden het vooral belangrijk dat het gezellig blijft en dat mensen zich niet verplicht voelen; dat je echt komt omdat je het uit de grond van je hart wil doen, niet omdat het moet.” Iedereen is welkom bij de Nederlandse lessen in de Kaapse Maria.

Benieuwd hoe zo’n Nederlandse les eruit ziet? Bekijk dan hieronder de reportage, waarin we met Arash meegaan naar de les!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter