Irma start doneeractie voor vriendin met horecazaak in Rozenburg

Tjits de Ligt uit Rozenburg sprong twee jaar geleden in het diepe en nam horecazaak ‘t Hofplein aan de Molenweg over. Twee maanden later stortte haar horecadroom in en moest ze haar deuren sluiten, door de pandemie. Een grote groep vrienden en vaste gasten willen de glimlach van Tjits terug zien en halen daarom geld op met verschillende acties. 

“Niemand had kunnen voorzien hoe het daarna zou lopen”

Al acht jaar zijn Irma Scholten en Tjits vriendinnen. Als geen ander wist Irma van de dromen en doelen die Tjits had met ‘t Hofplein. Met veel bewondering en respect keek ze dan ook naar haar vriendin, die alle veiligheid opgaf om haar droom na te jagen. “De eerste twee maanden waren heel succesvol. Tjits is een bekende in Rozenburg, dus het ging gewoon heel erg goed. Niemand had kunnen voorzien hoe het daarna zou lopen.”

Zoals vele andere horeca ondernemers hield ook Tjits de moed er in gedurende de lockdowns en maatregelen. Vriendin Irma leefde ontzettend met haar mee en voelde zich vaak machteloos: “Het was erg zwaar. De eerste keer denk je dat het tijdelijk is en dat je daarna weer open mag. Elke keer is een lockdown of een beperking een aanslag op de gemoedstoestand.”

 

   Foto: links Irma, rechts Tjits

 

“Ik wil haar weer rond zien lopen met een grote gemeende glimlach”

Toch zag Irma de positiviteit bij haar vriendin na elke persconferentie minder worden. De laatste lockdown was de Rozenburgse onderneemster bijna zover om een ‘te koop’ bord voor de deur te zetten. Om Tjits en haar man dus een hart onder de riem steken, organiseren verschillende vrienden en gasten deze actie. Het geld wat de komende periode opgehaald wordt, zal ’t Hofplein moeten helpen weer een gezonde financiële onderneming te worden. 

Irma hoopt in ieder geval haar vriendin over niet al te lange tijd, weer met een grote gemeende glimlach door de zaak te zien lopen.