Isa en Iris duiken in de lokale politiek in KiesAdvies de podcast ‘#010 Twee keer stemmen?!’

Isa de Beer en Iris Zoet zijn twee jonge Rotterdammers die er alles aan doen om niet alleen henzelf, maar ook andere Rotterdamse jonderen geïnformeerd naar de stembus te laten gaan. In KiesAdvies de podcast #29 ‘#010 Twee keer stemmen?!’ duiken ze in de lokale politiek en gaan ze op zoek naar de jonge kandidaten.

In de tweewekelijkse podcastserie KiesAdvies helpen Isa en Iris jongeren een handje om de politieke partij te vinden die het beste bij hen past. Dat doen ze door jonge politici bij hen uit te nodigen en hen het hemd van het lijf te vragen. Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur is het natuurlijk niet anders dan dat Isa en Iris ook de Rotterdamse jongeren willen voorzien van KiesAdvies.

Tijdens de voorbereidingen van de podcast ontstond er bij de twee een moment van lichte paniek; we mogen deze verkiezingen namelijk maar liefst twee keer stemmen! Dat heeft álles te maken met de wijkraden, het burgerparticipatie systeem van de gemeente Rotterdam dat dit jaar nog helemaal vernieuwd is. Hoe het precies zit, leggen Isa en Iris je natuurlijk uit in onze aflevering. Ook vertelt een jong lid van de gebiedscommissie Delfshaven hoe hij de afgelopen 4 jaar heeft ervaren, en stellen ze jullie voor aan een aantal kandidaat wijkraadsleden.

Tekst gaat verder onder de podcast.

Om jullie extra voorbereid naar de stembus te kunnen laten gaan hebben Isa en Iris een lijst met links gemaakt waar je meer informatie kunt vinden de verkiezingen van de wijkraden:

Wijk aan Zet, Gebiedscommissies, Wijkraden, kandidaat-wijkraadsleden.

Op de Spotify-pagina van de aflevering vind je ook een lijst met alle verkiesbare wijkraadsleden onder de 30 jaar oud. Op hun instagrampagina vind je meer informatie over de verschillende partijen, hun verkiezingsprogramma’s.

Deze aflevering onderdeel van ‘Stemmen in de Stad’, een programmareeks over invloed en zeggenschap van Rotterdammers rondom de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 van Arminius, OPEN Rotterdam en Vers Beton. ‘Stemmen in de stad’ is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, deze organisatie heeft geen invloed gehad op de inhoud van de podcast. Praat mee  met #StemmenInDeStad via de socials.