Jan (89) bezorgt wekelijks honderden kranten in Prins Alexander: “En dat op die leeftijd, ongelooflijk!”

De jongere generatie leest nauwelijks meer een papieren krant. Toch heeft de 89-jarige Jan het elke woensdag druk met het bezorgen van De Havenloods. Al meer dan 30 jaar brengt hij wekelijks honderden kranten in Prins Alexander rond. “Het is toch ongelofelijk. Met zijn leeftijd, dat je dit nog op kan brengen.”

Jan begon al met kranten bezorgen toen zijn kinderen hem om zijn hulp vroegen. “En later heb ik mijn kleinkinderen nog geholpen. Dus bij elkaar breng ik al zo’n 40 jaar de krant rond”, rekent hij uit.

Zijn teamleider Hans Vrijdag kijkt vol ontzag naar Jan. “Hij brengt echt veel kranten rond. Jan heeft zes wijken, niet één wijkje zoals ik dat doe. Op die leeftijd is dat extra knap”, stelt hij.

In conditie blijven
Jan wil graag in conditie blijven. “Daarom doe ik dit, zo blijf ik lekker in beweging”, glimlacht hij terwijl hij door het gebied Prins Alexander banjert. Daar kennen ze de fanatieke krantenbezorger inmiddels goed. “Oh, hij is zo ijverig”, stelt een buurtbewoner. “Ik vind het echt heel leuk.” 

Als het aan Jan zelf ligt, gaat hij nog zo lang door als het kan. Hij merkt wel dat hij ouder wordt, maar het kranten bezorgen gaat hem nog prima af. “Ik merk het niet zo met bezorgen en met lopen, maar soms wel met het denken. Sommige mensen worden op deze leeftijd dement. Dat heb ik niet. Maar ik word wel wat vergeetachtig”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat