Je handen in het haar over je baard? Kapper Jeffrey heeft de gouden tip op Dag van de Baard

Mannen met een baard kunnen hun geluk niet op, want het is vandaag de Internationale Dag van de Baard. Groot, lang, vol of vlassig . “Het belangrijkste bij een baard is een goede verzorging”, aldus kapper Jeffrey die al 31 jaar in het vak zit.

Snel in de vingers, maar niet zó snel
Jeffrey Eli begon op zijn veertiende met knippen. Dit deed hij samen met een goede vriend die ook een liefde had voor haar en dus oefende ze regelmatig bij elkaar. Toen nog in de schuur van zijn ouderlijk huis. Jeffrey kreeg het al snel in de vingers, maar echt snel was hij niet. ”Mijn eerste klanten knipte ik voor twee gulden vijftig en ik deed daar toen twee uur over. Ik wilde het gewoon goed doen.” Inmiddels heeft hij al vierenhalf jaar kapsalon Jevinity aan de Walenburgerweg en daarvoor zat hij twaalf jaar met zijn zaak op de Zwart Janstraat. Het knippen verveelt hem nog niet: “Het leukste vind ik mensen mooi maken. Als ze hier zijn gekomen, gaan ze ook nooit meer weg.”

Trends of niet, de baard is een standaard geworden
In die 31 jaar als kapper heeft Jeffrey dus heel wat baarden voorbij zien komen en daarmee ook verschillende trends. Zo was het jaren geleden in de mode om figuren in baarden te scheren en ook het verven van je baard in verschillende kleuren was hip. Maar zoals dat gaat met trends, komt deze vraag niet meer zo vaak voor in de kappersstoel. Is het hebben van een  baard dan wellicht ook binnenkort uit mode? “Dat denk ik niet, het hebben van een baard zal blijven. Veel mannen voelen zich naakt zonder baard.”

Een baard is hard werken
Bij sommige groeit een baard met alle gemak van de wereld, andere moeten tevreden zijn met een klein sikje. Wat je haarsituatie aan je kin ook is, de verzorging is volgens Jeffrey het aller belangrijkst: “Gebruik eens in de zoveel tijd een conditioner voor je baard, die je dan in laat trekken en je moet je baard ook elke dag uitkammen anders is het niet makkelijk om door te komen en maak je de haren kapot.”

Een aantal jaren geleden gingen we al eens de straat op voor een OPEN vraag over baarden.
Check die video hier: