“Je moet je focussen op de mensen om je heen op Valentijnsdag.”

Valentijnsdag: de een vindt het geweldig, de ander vindt het te commercieel. De meningen over deze dag zijn altijd flink verdeeld. Sommige mensen vieren het, anderen vinden het onzin, en sommige mensen voelen zich zelfs eenzaam. Wij vragen Rotterdammers of ze dit gevoel herkennen, en wat nou hun ultieme tip is voor de singles in de stad.

Verschillende Rotterdammers noemen een gevoel van eenzaamheid op Valentijnsdag te herkennen, maar de reacties erover zijn wijd uitlopend. “Ik zie het gewoon als normale dag”, zegt een studente. Veel mensen geven aan dat liefde niet per se een relatie hoeft te betekenen. “Ik denk dat je vooral moet kijken om de mensen om je heen,” reageert een andere jongen, die plannen had met z’n broertje. “Daar kun je al veel voldoening uit halen”. Een andere studente denkt dat het uiteindelijk wel goed komt: “Je potje of je dekseltje komt er wel aan.”.

Bij eenzaamheid wordt vaak gedacht aan ouderen, maar ook jongeren hebben steeds vaker last van eenzaamheid. Volgens Universiteit Tilburg heeft 3 tot 10% van de jongeren hier chronisch last van. Een van de Rotterdammers geeft dan ook aan dit gevoel te herkennen uit zijn studententijd..

Benieuwd naar de tips? Kijk dan snel naar de OPEN Vraag hieronder!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat