Jonge Rotterdammers starten in één zomer hun bedrijf

Tijdens de prijsuitreiking van de jaarlijkse challenge ‘ZomerOndernemer’ presenteerden jongeren maandag hun net gestarte bedrijven. Zij leerden deze zomer in een paar maanden de basis van het ondernemen.

De resultaten zijn bijvoorbeeld: een bedrijfje in eerlijke en toffe kleding, Fair Fro Clothing, gestart door Amber Kunst. Of het bedrijf WWOMM van Jennifer van Rossum. Zij helpt ondernemers met sociaal ondernemen. En Jenty Heijstek maakt met Envy’s World designs waarmee je makkelijk met anderen contact maakt.

ZomerOndernemer wordt jaarlijks georganiseerd door de Rabobank. Het doel is dat jongeren van tussen de 17 en 27 jaar in één zomer kennis maken met de basis van het ondernemerschap.

Ze maakten een businessplan, begonnen in juli met een 3-daagse training en werden gekoppeld aan een coach. Ook werden er workshops en presentaties gegeven door gevestigde ondernemers.

En afgelopen maandag was het slot: de kick-out met een ondernemersmarkt waarbij iedereen kan laten zien waar ze deze zomer aan hebben gewerkt. Je ziet het in onze reportage met de drie jongeren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter