De afgelopen weken heeft een groep Rotterdamse jongeren in ’t Klooster in Feijenoord gewerkt aan ‘Angry Young Men, de podcast’. In deze zesdelige serie lichten de jongeren het onderwerp ‘veiligheid en onveiligheid’ uit, vanuit hun eigen perspectief. Dit doen ze middels interviews met interessante gasten én in gesprekken met elkaar en vandaag horen we de eerste aflevering!
In de eerste aflevering vertelt regisseur en artistiek leider Floris van Delft over waarom de theatervoorstelling ‘Angry Young Men’ zo belangrijk is, geeft jongerenwerker Jermaine Ferrier aan hoe hij met veiligheid omgaat in zijn werk én proberen de jongeren antwoord te vinden op de vraag “Hoe reageer jij als je je niet veilig voelt?”.
Jongerenproject Angry Young Men
De podcastserie wordt gemaakt in het kader van het jongerenproject rondom de theatervoorstelling Angry Young Men, die op 17 juni in première gaat. De voorstelling van theatergroep Wat We Doen is een combinatie van hiphop en theater en is gemaakt door regisseur Floris van Delft in samenwerking met Winne. Centraal in het stuk staan jongeren die opgroeien aan de onderkant van de samenleving met een focus op de veiligheid van de samenleving en de moeite die die samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien.
Rondom de voorstelling is een project opgezet, waarbij jongeren zelf aan de slag gaan met het onderwerp ‘veiligheid’. Dit doen ze in de podcastserie, waarin ze hun eigen perspectief delen en in gesprek gaan met andere Rotterdammers die heb meer kunnen vertellen over het onderwerp. Daarnaast is er een perfomancegroep met jongeren die het onderwerp onderzoeken met solovoorstellingen.
Meer informatie over de voorstelling ‘Angry Young Men’ en het jongerenproject vind je hier!