Jongleren, quizzen en op zoek naar een huisarts tijdens Science Hotel

Koorddansen, jongleren, testje doen, een rollenspel en nog veel meer. Tijdens dit festival was er veel te doen voor bezoekers om te laten zien dat wetenschap niet alleen op de universiteit te vinden is. Onze reporter Farzana deed mee aan de workshops en quiz.

Tijdens de presentatie ‘Hersenen in balans’ laten onderzoeker en circusartiesten door middel van koorddansen en jongleren zien hoe mensen leren, instructies volgen en zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Het onderzoek is bedoeld om betere manieren te vinden om te revalideren als je opnieuw moet leren bewegen, maar eigenlijk doet iedereen dit elke dag. De jongleur kon ons vertellen dat als volwassenen leren jongleren zelfs grotere hersenen krijgen.

Daarna ging onze reporter Farzana tijdens een workshop op zoek naar een huisarts in IJsland. Dit is een interactieve workshop waarbij ze via een tolk aan de dokter uitlegt wat haar klachten zijn. Ze kwam erachter dat het nog best lastig is. De tolk werkt namelijk niet helemaal zo goed als men denkt.

Verder konden bezoekers de duurzame quiz doen. Deelnemers werden bijvoorbeeld gevraagd of ze recyclen en of ze een eigen waterflesje meenemen. Het gaat niet om aantal punten, maar is bedoeld om mensen aan het denken te zetten. Desalniettemin ‘scoren’ veel mensen 6 uit 12 punten dus er valt nog veel te verbeteren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter