Joop verkoopt na 28 jaar de snackbar die hij samen met zijn vrouw begon

Joop Pennings verkoopt na 28 jaar zijn snackbar ‘De Uitdaging’. Hij is 78 en vindt het wel mooi geweest. Op 2 december overhandigt hij de sleutel aan Arnold en Cindy van den Berg.

Joop werkte 20 jaar lang samen met zijn vrouw Sjaan in de snackbar tot ze acht jaar geleden overleed. Mede daarom heeft Joop moeite gehad met het verkopen van zijn zaakje. De snackbar en de herinnering aan zijn vrouw zijn met elkaar verweven. “Mijn kinderen wilden dat ik ermee zou stoppen. Maar dat kon ik niet. Ik was 48 jaar samen met mijn vrouw”, vertelt hij somber.

Hij denkt nog elke dag aan haar. Er hangt ook een schilderij van zijn vrouw dat hij heeft laten maken. Het heeft even moeten duren voor hij geschikte kopers voor zijn snackbar had gevonden. Joop vindt het belangrijk dat zijn snackbar in goede handen terecht komt. Echtpaar Arnold en Cindy van den Berg nemen de snackbar over. “We hebben er gewoon ontzettend veel zin in. We vinden het ook hartstikke leuk om samen te werken”, vertelt Cindy. Arnold bakt al friet in Brielle. “Ik zal met name in het begin gaan bakken. Cindy gaat het nog leren. Dat komt echt wel goed”, besluit Arnold.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter