Juni Muziekmaand in het Prinsenpark

In het Prinsenpark worden op de vijf zondagen in de maand juni weer de muziekmiddagen georganiseerd. Onder de naam ‘Juni Muziekmaand’ kunnen bezoekers van 14.00 uur tot 16.00 uur genieten van diverse muziekstijlen.

Op 2 juni wordt de muziekmaand geopend met ‘de leukste hits van vandaag en de grootste hits van toen’ door de Superstar Coverband. Ook is er die zondag aandacht voor kunst via het programma van Kunstkring Alexander. Onder het thema ‘Jong en Puur’ exposeren achttien beeldende kunstenaars uit Prins Alexander hun kunstwerken als een Kunstpodium in diverse tenten.

Zondagmiddag 9 juni staat in het teken van zigeunermuziek met het Piroska trio, en klezmermuziek met de Agge Nebbisj Klezmerband. Agge Nebbisj beheerst diverse klezmerstijlen, waarin zang, viool en klarinet centraal staan, met aanvulling van accordeon, gitaar, bas en percussie.

Liefhebbers van klassieke muziek komen op zondagmiddag 16 juni aan hun trekken. In het voorprogramma blaast een jeugdig trombone-ensemble zijn partijtje mee. Daarna is het de beurt aan Strijkersensemble Vivre.

Op 23 juni kan er geluisterd worden naar jazz. Eerst treedt The Standard Jazz Quintet op, gevolgd door de Senioren Big Band Rotterdam.

‘Juni Muziekmaand’ wordt op 30 juni afgesloten met een Open Podium voor jong talent. Daarna spelen de Rotterdamse muzikanten, De Flamingo’s, jazz, pop, levenslied, rhythm and blues, rock ’n roll en hun eigen Nederlandstalige repertoire.

“Alle concerten zijn voor een breed publiek aantrekkelijk”, zegt Frans van der Hilst, voorzitter van het MuziekPodium Prinsenpark, “en zijn ook dit jaar weer gratis”. Het meenemen van picknickmandjes op de laatste zondagmiddag wordt van harte aangemoedigd!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat