Kaapverdiaanse artiesten slaan handen ineen voor zieke collega Kinzinho

Joaquim Soares Barros (54), ook wel bekend als Kinzinho, is een muzikant en radiomaker met Kaapverdische roots. Een hardwerkende man die eigenlijk nooit stil zit en altijd klaar staat voor de medemens. Joaquim is een paar jaar geleden gediagnosticeerd met Multiple sclerose (MS) en is daardoor mentaal en fysiek heel erg achteruit gegaan. “Ik ben psychisch en mentaal helemaal aangetast, maar je gaat het aan mij niet zien.” Kinzinho en zijn familie organiseerden een benefietconcert om geld op te halen voor een stamceltransplantatie in Mexico.

Dat deden zij met het event “Nos il has” (Op de eilanden) in de Maassilo met meer dan 30 artiesten, muzikanten en DJ’s. Dit was bovendien het eerste benefietconcert waar zoveel Kaapverdiaanse artiesten bijeenkwamen vanuit Amerika, Portugal, Kaapverdië, Luxemburg en Nederland. Het was een avond vol muziek, liefde en warmte.

Tijdens het benefietconcert werd er geld opgehaald voor de behandeling, ook is er een gofundme gestart om het resterende bedrag voor de behandeling op te halen.