Kaartspel Magic: The Gathering populair: “Ik heb een kaart of 40.000 thuis.”

Het spel Magic: The Gathering heeft miljoenen spelers wereldwijd. In een winkel van het spel op de Bergweg worden toernooien georganiseerd. Nick Bresser is zelf groot fan van het bijzondere kaartspel, hij reist de hele wereld over om mee te doen aan aan toernooien. Als hij niet aan het toeren is, werkt hij in de Magic: The Gathering speciaalzaak in Rotterdam-Noord. 
Nick heeft in Lille Frankrijk meegedaan aan een competitie en in 2011 is hij met een geheel verzorgde reis naar San Francisco gegaan om daar mee te doen aan een toernooi. Hij ging met een bedrag van 1000 dollar naar huis. “Het is een moeilijk spel. Het is een kunst om zo goed mogelijk en om vanuit die basis aan strategieën te werken.” Nick kreeg van een vriend een een pakje kaarten en hij was verkocht. Hij heeft ondertussen ongeveer 40.000 kaarten thuis.

Het is een complex strategisch spel. Elke speler heeft zeven kaarten in z’n hand en begint met twintig punten. Elke beurt speel je een landkaart met andere kaarten kun je je tegenstander bevechten of jezelf verdedigen. Als je op nul punten staat, heb je verloren.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter