Katten en cappuccino in het kattencafé van Rotterdam

Op 4 oktober is het Dierendag: een dag om je huisdier nog meer te verwennen dan normaal. Heb je geen eigen huisdieren, maar wil je er wel zo nu en dan met één knuffelen, dan is er in Rotterdam een speciaal café. Je moet wel van katten houden, want het is een heus kattencafé!

In 2016 opende het eerste kattencafé van Rotterdam kattencafé Pebbles in de Hoogstraat en twee jaar later stond het unieke horecaconcept weer te koop. “Ik had nooit de ambitie om een horecazaak te beginnen, maar toen ik hoorde dat dit met katten was toen moest ik niet lang nadenken”, aldus Yolande Brands die het café in 2019 overnam.

Faye, de dochter van Yolande, reisde veel door Azië en zag dat kattencafés ontzettend populair waren. Toen ze terug naar Rotterdam kwam en zag dat het enige kattencafé van de stad te koopt stond, was ze meteen verkocht. Het koste niet veel moeite om haar moeder over te halen, het café over te nemen.

Yolande heeft acht vaste katten rondlopen in de zaak, die ook niet meer weg gaan. Het café is geen asiel en adoptie is niet mogelijk. Knuffelen en aaien zoveel als je wilt natuurlijk wel!

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/dznK6km45Fo” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat