Kattenliefde in Rotterdam

Aan katten gerelateerde activiteiten ontbreekt het op dit moment niet in Rotterdam. Kattenliefhebbers kunnen terecht bij LantarenVenster en Kino voor een speciale kattenfilm, in de Kunsthal komt er een kattententoonstelling en in het kattencafé op de Hoogstraat kan je het hele jaar door knuffelen met de diertjes.

In Istanbul leven honderdduizenden zwerfkatten. In de documentaire Kedi worden er een aantal van deze katten gevolgd. In de film wordt laten zien hoe de katten het leven en de bewoners beïnvloeden. De aaibare documentaire draait nu in filmhuizen LantarenVenster en Kino.

Ook is vanaf 9 september de tentoonstelling ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’ te zien in de Kunsthal. Bij deze tentoonstelling is te zien hoe verschillende kunstenaars katten hebben afgebeeld in de loop der jaren. Ook valt er genoeg zelf te doen, zoals een snelcursus niksen, miauw karaoke en de katwalk. Tijdens de officiële opening op 10 september schildert kunstenaar Ayako Rokkaku een nieuw kattenkunstwerk.

En de mensen die nooit genoeg krijgen van de miauwende beestjes, zijn bij kattencafé Pebbles op de Hoogstraat op het juiste adres. Onder het genot van een drankje en iets lekkers wordt er namelijk ook flink met katten geknuffeld.

 
De kattenhype is in alle vormen en maten te zien in de stad. Eerder maakten wij een reportage bij kattencafé Pebbles en gingen wij langs bij een echte kattenhotel!