Keti Koti 2019: Viering afschaffing van de slavernij

Op 1 juli vindt de viering plaats van de afschaffing van de slavernij in 1863. Ook dit jaar viert Rotterdam deze Dag van de Vrijheid tijdens het Keti Koti Festival in Wijkpark Oude Westen. In aanloop naar deze dag was er een rijke programmering aan interessante, leerzame en traditionele activiteiten. De officiële herdenking en kranslegging bij het Slavernijmonument aan de Lloydkade is daar een onderdeel van. De organisatie van deze activiteiten was in handen van Keti Koti Rotterdam.
Net als hoe de dodenherdenking van 4 mei belangrijk is vóór het vieren van de vrijheid in Nederland, zo is 30 juni ook een belangrijke herdenkingsdag voor de viering van de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking aan de Lloydkade gaf Burgemeester Aboutaleb een speech waarin hij de regering nogmaals opriep om excuses te maken voor de betrokkenheid bij het slavernijverleden. “Durf groot en sterk te zijn – zeg sorry,” besloot de burgemeester.

Wij zijn vandaag live aanwezig bij het Keti Koti Festival in Wijkpark Oude Westen op de West-Kruiskade. Volgens de organisatie betekent het festival een viering met cultuur, muziek en gezellig samenzijn. Veel vrouwen zijn gekleed in traditionele en kleurrijke klederdracht De sfeer zit er goed in, het is erg gezellig. Er is genoeg heerlijk eten, drinken, schaafijs en er zijn vele kraampjes met culturele souvenirs. Het feest gaat door tot 22.00 uur vanavond en iedereen is welkom!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter