Keti Koti Talk met Noraly Beyer en Evita de Roode over het belang van het herdenken van de slavernij

Keti Koti, de jaarlijkse herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, wordt vanwege de coronamaatregelen op een aangepaste manier georganiseerd. OPEN Rotterdam is mediapartner van Keti Koti en is aanwezig bij de verschillende activiteiten, waaronder de kerkdienst, talkshow en uiteraard de herdenking.

Noraly Beyer en Evita de Roode presenteerden deze week vanuit Luxor de Keti Koti Talk, waarin onder meer de nieuwe film van Rauwkost-Collective en stadsdichter Dean Bowen haar première beleefde. Liesbeth Zegveld en Glenn Helberg bespraken het belang van herdenken en excuses maken en Rotterdammers pitchen hun voorstel voor de aanpak van racisme.

Professor Alex van Stipriaan van de Erasmus Universiteit, was te gast bij de Keti Koti TALK. Daar introduceerde hij zijn boek ‘Rotterdam in Slavernij’. Met talkshowhost Noraly Beyer hadden ze het over het slavernijverleden van Rotterdam en hoe dat verleden nog steeds een uitwerking heeft op de stad van nu.

Ter afsluiting van de talk vond een optreden van de formatie Batuku è Nos Alma plaats. Kijk de gehele talk hieronder terug!

De Keti Koti Talk kwam tot stand in samenwerking met Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst, Kabraneti Nederland, RADAR/ Art1, Dona Daria, Hogeschool Rotterdam, Vlaggenparade, Bibliotheek Rotterdam en Albeda.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat