Kickboksen in Rotterdam populairder door buitentrainingen

Van der Vall Fighting Spirit is opgericht door Wesley van der Vall, een gediplomeerd bokstrainer, coach en personal trainer. Wesley was één van de eersten in Nederland die zijn kickbokslessen naar buiten verhuisde; gewoon in het park of onder een viaduct.
In zijn jeugd was Wesley een aanstormend voetbaltalent bij Feyenoord, waar vroeger ook zijn opa speelde in het eerste, en later ook zijn vader en broertje. Maar zijn passie voor de vechtsport was groter en daarom specialiseerde hij zich in westers boksen, Amerikaans kickboksen, thaiboksen en Chinees boksen. Naast kickbokser was Wesley ook sociaal werker, heeft hij politieke en sociale wetenschappen gestudeerd en was hij ook nog een tijdje blogger.

Tegenwoordig heeft hij zijn eigen vechtsportschool Fighting Spirit. Hij geeft bijna dagelijks les in de buitenlucht. Wesley was één van de eersten in Nederland die zijn lessen naar buiten verhuisde. Tegenwoordig hebben verschillende sportscholen zijn voorbeeld gevolgd.

Naast de vele boksopleidingen, heeft Wesley vooral veel geleerd van het leven. Dat was en is zijn grootste leerschool, zegt hij zelf. Hij kent de straat en de straat kent hem. Daar leerde hij wat hij op school nooit had kunnen leren: mensen respecteren en aanvoelen. En daarom werkt hij ‘persoonsgericht’ en voelt hij zich soms meer sociaal werker dan boksleraar.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter