Kinderen planten bloemen voor een veiliger plein in Liskwartier

Kinderen van de Imeldaschool in het Liskwartier in Noord hebben het plein achter hun school in de Voorburgstraat (Welkomplein) opgeknapt door bloeiende plantjes in boomstammen te poten. Die liggende boomstammen, ontworpen door Daniel Opbroek, zijn bedoeld als afscheiding zodat de kinderen veiliger op het plein kunnen spelen/voetballen.

De boomstammen met vrolijke bloemen moeten overlast voor buren voorkomen (hun deur is nu niet langer meer een voetbaldoel), en de omgeving voor de kinderen veiliger maken.

De stammen zijn een tijdelijke invulling. De kerk staat in de verkoop en als die wordt verkocht wordt er weer verbouwd. “Maar ondertussen verloederde de voetbalkooi”, vertelt Karin Padmos. “Veel mensen dachten dat het veldje in beheer van de gemeente was. Maar dat was dus van de kerk en als bewoners hebben we er iets op bedacht.” De Boomstambloembakken kunnen volgens Karin weer verplaatst worden naar een andere plek in de wijk mocht dat nodig zijn. “Daniel Opbroek en drie vrienden hebben hard gewerkt aan de bloembakken. Ze hebben ze zelf uitgehold en op maat gemaakt. Het is een actie die we vanuit stichting GroenNoord hebben opgezet met de buurt. ”

Foto’s : Karin Padmos