Kinderen van BSO’s rennen zich in het zweet voor SOS Kinderdorpen

Luieren in de herfstvakantie is er niet bij voor de kinderen van BSO’s uit Noord en West! Op het Sportcomplex Nenijto in Blijdorp doen zij een sponsorloop om geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen.

Hardlopen is niet het enige wat de kinderen doen voor het goede doel. Ze hebben ook nog cupcakes gebakken. Voor twee euro konden ouders een strippenkaart kopen en hiermee konden de kinderen hun eigen cupcakes weer terugkopen. Met de strippenkaart konden de kinderen op het sportcomplex ook nog leuke activiteiten doen zoals zich laten schminken en springen op een springkussen. De opbrengst van de strippenkaart gaat naar SOS Kinderdorpen. “Wij vinden het heel erg goed om onze kinderen die wij opvangen, en die het redelijk goed hebben hier in Rotterdam, er bewust van maken dat er ook kinderen ergens anders op de wereld zijn die het minder goed hebben.” vertelt Johanneke Houtgraaf, Locatiemanager van KindeRdam.

De kinderen vinden het ook erg belangrijk om iets voor het goede doel te doen. Eén van de deelnemers van de sponsorloop is zich ervan bewust dat niet iedereen het even goed heeft: “Ik heb het goed dus ik wil dat andere het goed hebben.” Hoeveel geld de kinderen hebben opgehaald, is volgende week pas duidelijk

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter