Kinderwagens rukken op in ‘rollator city’ Ommoord

‘Rollator city’. Dat is de bijnaam van Ommoord in Prins Alexander. Maar de rollators maken steeds meer plaats voor kinderwagens. De bevolking verjongt de laatste jaren in rap tempo. Dat blijkt uit cijfers van de Buurtmonitor. Wij spreken twee jonge gezinnen die naar Ommoord zijn getrokken.

Tussen 2007 en 2017 steeg het aantal mensen tussen 25 en 34 jaar van 1859 naar 2811. Een toename van 51 procent. En daardoor zijn er ook steeds meer jonge kinderen te vinden in de wijk. In 2017 waren er 1287 kinderen tussen 0 en 4 jaar, tegenover 863 in 2007.

Onlangs werd nog bekend dat ruim een kwart van de jonge gezinnen in Rotterdam naar buurgemeenten vertrekt. Dit omdat er in de gemeente weinig betaalbare huizen zijn. Ommoord lijkt dus een goed alternatief binnen de stad te zijn.

De nieuwe jonge gezinnen loven de natuur in de wijk. Vooral de nabijgelegen Rotte is populair. De familie Van Dijk en Gabriëls merken zelf ook dat er steeds meer jonge gezinnen in de buurt komen wonen. Nog even en de transformatie van ‘rollator city’ tot kinderparadijs is een feit.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat