Koninklijke familie wordt in Rotterdamse sferen onthaald op Afrikaanderplein

Aan het begin van Koningsdag 2023 wordt de koninklijke familie swingend ontvangen op het Afrikaanderplein. Burgemeester Aboutaleb staat klaar om de Oranjes wegwijs te maken in Rotterdam. Het koninklijk gezin en de familieleden worden toegejuicht vanaf de straat, vanaf balkon en vanuit de ramen van de woningen die aan het plein liggen.

Tijdens de wandeling richting de Maas worden Willem-Alexander, Maxima, Amalia en Ariane getrakteerd op een muzikaal en opzwepende mix vanuit verschillende culturele groepen. Ook is er tijd om te kijken naar de presentaties van zuidelijke organisaties zoals Villa Zebra en hadden de Oranjes een kort gesprek met onder andere de toeslagen moeders. En natuurlijk krijgt koning Willem-Alexander een stukkie taart, gebakken door Heel Holland bakt winnares Mercedes. Hij is namelijk niet alleen jarig vandaag, maar ook tien jaar koning van Nederland.

Na de taart mag de koning een balletje trappen met voetballer Soufiane Touzani en Youtubers Salaheddine Masrour en Summer de Snoo. Koningin Maxima loopt daarna trots, met Feyenoord-sjaal om, richting de watertaxi’s. Per watertaxi varen de Oranjes, via de Maas, naar de Noordzijde. Onze verslaggever Sherill deed hier live verslag van op Facebook.

Vanaf Plein 1940 loopt de familie door naar de Markthal waar een groot podium is opgezet voor de muzikale afsluiter. Het marktplein staat vol met oranje publiek en het 010 logo knalt van de Markthal af.. De Hermes House Band zet in zodra de familie op de Blaak aankomt. Lee Towers, Ronnie Flex en Davina Michel maken deel uit van de koning zijn verjaardagsfeest. Het bezoek wordt gezamenlijk afgesloten met Lee Towers (en Feyenoord’s) lijflied; ‘You never walk alone.’ Zeker niet in een stad die bewoond wordt door allemaal Kings&Queens!