Stemmers in Tarwewijk en Hoek van Holland: ‘Wij willen gehoord worden’

De gemeente- en wijkraadsverkiezingen zijn in volle gang. Onze verslaggevers koersen vandaag door heel de stad om te vragen wat Rotterdammers nou wel of niet beweegt om te stemmen.

‘Wij worden soms een beetje vergeten’
Er heerst een groot sentiment van vergetelheid bij de inwoners van Hoek van Holland waardoor dit jaar het stem-enthousiasme heel hoog is. Dit geluid moet gehoord worden in de raad vinden ze in ‘De Hoek’.

Deze overtuiging wordt gedeeld in Tarwewijk, met één groot verschil: de opkomst is erg laag. “Veel inwoners hier worden niet goed bereikt door de gemeente, vooral de mensen die geen vloeiend Nederlands spreken hebben het lastig” vertelt een inwoner.

Stemmen op de boot
Als het stemmen zelf al niet leuk genoeg is kan je dat vandaag ook doen op een boot! De raderstoomboot ‘De Majesteit’ ligt voor anker aan de Rhijnspoorkade en is tijdens de verkiezingen deels omgetoverd tot stemlocatie. “Zorg er wel voor dat je stevig in je schoenen staat tijdens het kleuren want het kan een beetje schommelen” lacht een vrijwilliger van het stemlokaal.

Je kan vanavond tot 21:00 uur nog stemmen, vind hier jouw dichtstbijzijnde stemlokaal.