Leen en Marie zijn al 75 jaar (!) met elkaar getrouwd en dit is hun geheim

Leen en Marie Sparreboom zijn 75 jaar getrouwd en daar drinken ze een borreltje op. Nou ja, eigenlijk drinken ze elke dag samen een borreltje. Standaard om één uur ‘s middags en misschien is dat wel het geheim van hun lange en gelukkige huwelijk. 

Een dag voor hun albasten huwelijk gaan wij langs bij Leen en Marie in Prins Alexander. Kleindochter Michele is er al, met een zelfgemaakte boterkoek naar oma’s recept. We kletsen wat en als de klok één uur slaat is het borreltijd. Een dagelijks ritueel, evenals het samen koken waarbij Leen de aardappels schilt en Marie de piepers nog even controleert. 

Elke dag scharrelen de twee rond tot het middaguur, waarbij Leen dan een jonge jenever drinkt en Marie een klein glaasje rode wijn. Dronken worden ze niet, want ze houden het bij steevast bij één glaasje. Behalve als Leen met een knipoog acteert alsof zijn glas is omgevallen. 

“Ik neem er altijd één, maar soms twee. “Marie, m’n glas is omgevallen”, zeg ik dan en dan krijg ik er nog één. Dus vandaag ook. Maar niet elke dag hoor’’, vertelt Leen. ‘’Nee, als je dat maar weet hè’’, zegt Marie.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/CRUyt2ob4nY” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat