Leerlingen maken tekeningen voor ouderen van het Maasveld

Basisschool de Globetrotter op Zuid heeft leerlingen opgeroepen om tekeningen te maken voor bewoners van het Maasveld verplegingstehuis. Door deze samenwerking willen de school en Maasveld meer positiviteit onder de eenzame ouderen brengen. 

Maasveld is de dichtstbijzijnde verplegingstehuis bij de school Globetrotter. Elk jaar rond Pasen bezoeken de leerlingen, de bewoners om meer aandacht te geven aan de ouderen. Helaas gaat het dit jaar niet meer door, vanwege het coronavirus. Administratief Medewerkster van de Globetrotter Carola Kattestaart heeft dit initiatief samen met Maasveld activiteitenbegeleidster Corrie bedacht. “Als school moesten wij iets vervangends regelen, want de leerlingen en bewoners kijken er jaarlijks naar uit”, zegt Carola. 

In totaal zijn er meer dan 120 tekeningen verzameld door Carola en Corrie. Een van de leerlingen die met alle liefde een tekening maakte, is zevenjarige Dia. Zij schrijft op haar meesterwerk: Ik hoop dat jullie snel beter worden, ik ga alles doen wat ik kan. Ook al ben ik zeven. Hieronder is de foto van Dia met haar tekening te zien.

Ook het zorgpersoneel is in het zonnetje gezet door de leerlingen. Voor hun zijn meer dan veertig tekeningen verzameld, als gebaar van dank. De tekeningen zijn goed door Carola verdeeld in twee categorieën: bewoners en zorgpersoneel. De blijheid op de gezichten van de verzorgers spatten ervan af. Hieronder is de foto van het zorgpersoneel te zien.

Verschillende Rotterdamse verpleeghuizen hebben het zwaar te verduren door de uitbraak van het coronavirus. In de verpleeghuizen hebben zij als maatregel dat het familiebezoek beperkt wordt of soms helemaal niet meer mogen komen. “Wij hopen dat andere scholen hetzelfde gaan doen voor andere zorginstellingen bij hun in de buurt”, zegt Carola Kattestaart.

Vereenzaming onder de ouderen is een groot probleem in de samenleving. Door het coronavirus wordt het bezoek van familieleden beperkt of belemmerd. Voor een bewoner van het Maasveld waren de tekeningen een verrassing. Het gemis van de kleinkinderen is groot op dit moment.

“Naar het kijken van deze leuke en mooie kindertekening van Dia geeft dit een goed gevoel weer”, zegt de bewoner. Om de leefsituatie meer draagbaar te maken, probeert de bewoner zoveel mogelijk interacties te maken met andere mensen van het Maasveld. Door spelletjes te spelen met het personeel en vrijwilligers, bellen met familie en praatjes te maken andere mensen, probeert de bewoner de situatie draagbaar te maken. 

Hieronder zijn de foto’s van de bewoners:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat