Lees geen boek, maar een mens over morele keuze

Tijdens Human Library lees je in de Bibliotheek Rotterdam geen boeken, maar mensen! Ter nagedachtenis aan het bombardement van 14 mei 1940 is er op dinsdag 14 mei een speciale editie. Na de speciale editie is er een lezing door Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting, een lezing over het thema van de dag; Morele keuzes.

Human Library is een initiatief van de Bibliotheek Rotterdam, waarmee dialoog wordt gestimuleerd. In de Centrale Bibliotheek kun je dan een gesprek voeren met mensen die ‘afwijken van de norm’. Zo kun je een gesprek voeren met een transgender persoon, een NSB-kind, een rechter of iemand met reuma. Van tevoren kun je de boeken ‘reserveren’ en wordt het gesprek ingepland.

Op 14 mei gaan de gesprekken over het speciaal uitgekozen thema: morele keuzes. Na de lezing van Ronald Leopold, die start om 20:00 uur, is er een debat. Tijdens dit debat bespreken Burgemeester Aboutaleb, Ronald Leopold en Gyzlene Kramer-Zeroual (Albeda) het thema. De lezing en het debat zijn beide gratis toegankelijk.

Eerder maakten wij een korte reportage over de Human Library en spraken wij de boeken. Bekijk de video hieronder!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat