Lege agenda voor jongeren in Prins Alexander: activiteiten niet te organiseren door corona

Activiteiten voor jongeren zijn in het gebied Prins Alexander door de coronamaatregelen maar moeilijk te organiseren. Dat merkt Cultuur Concreet, die het cultuuraanbod in de Rotterdamse wijken versterkt en met cultuurregisseurs bewoners helpt met het realiseren van hun plannen. Georganiseerde activiteiten worden al snel gezien als evenement en die zijn op dit moment niet toegestaan. Zelfs wanneer ze kleinschalig zijn loopt Cultuur Concreet tegen problemen aan.

Rasheida Adrianus is cultuurregisseur in Prins Alexander en merkt dat er de laatste tijd steeds meer initiatieven voor activiteiten voor jongeren komen. “Het probleem is dat dit voornamelijk buitenactiviteiten zijn en in groepsverband. Door de muziek en het podiumprogramma wordt het dan al snel gezien als een evenement”, legt Rasheida uit.

Wanneer Cultuur Concreet de evenementen op een kleinschalige manier probeert te organiseren, moeten ze vaak alsnog een A-evenementenvergunning aanvragen. Een A-evenement heeft volgens Rasheida een relatief laag risico en een beperkte impact op de omgeving, maar het daadwerkelijk krijgen van de vergunning blijkt lastig door de huidige maatregelen. Het heeft niet alleen invloed op de activiteiten voor de jongere generatie, ook uitjes voor ouderen blijken door de aanscherpingen lastig in Prins Alexander te organiseren.

Op dit moment heeft Cultuur Concreet geen aankomende activiteiten. “We merken dat de jongeren het erg jammer vinden, maar we doen ons best om de motivatie er in te blijven houden. Zo proberen we altijd te kijken naar wat wel kan”, aldus Rasheida.